Werkzaamheden in het museum

under constructionMuseum Willem van Haren werkt op dit moment aan een grote herinrichting. Sommige zalen zijn daardoor (minder) toegankelijk. Middels tijdelijke presentaties in de voormalige Kunstruimte blijft (bijna) de hele collectie te zien. U hoeft dus niets te missen. Nieuwsgierig naar onze vorderingen. Wij vinden het wel leuk als u over onze schouder komt meekijken! Neem ook eens een kijkje achter de schermen met uitleg. Graag organiseren wij voor u rondleidingen (mede) door één van onze projectmedewerkers. Graag tot ziens in Museum Willem van Haren!

 

Andy Warhol op Koninklijk Portret

Twee bijzondere silkscreens van Andy Warhol zijn binnenkort te zien in het museum Willem van Haren. Zij vormen en bijzondere aanvulling op de werken van (inter)nationaal bekende kunstenaars als Gonda van der Zwaag, Cornelia Nauta, Petra Knol Daudeij en Joost Schmidt. Allen lieten zich inspireren door leden van het koninklijk huis maar zijn bij het maken van de werken hun eigen weg gegaan. De tentoonstelling Koninklijk Portret is nu te zien tot en met 24 april 2014.
cropped-header.jpg

 

Binnenkort, 11 mei t/m 11 juni

Dichtbij Herman Brood

Herman Brood was een multi talent: Rocker, Schilder, Dichter, Acteur en Auteur.
Deze unieke tentoonstelling toont dan ook de diverse kanten van Herman Brood.
Enerzijds is de tentoonstelling een ‘Brood-belevenis’ waarbij de bezoeker letterlijk dichtbij Herman Brood kan komen. Het complete Herman Brood atelier en inventaris is hier te zien. Zijn atelier is in de staat zoals Herman Brood die heeft achter gelaten op de laatste dag van zijn leven, 11 juli 2001. Hier is de werkomgeving te proeven waarin Herman Brood leefde, zijn schilderijen maakte en muziek componeerde.

Daarnaast is er op de tentoonstelling ruimte voor beeldende kunst. Kunst was, volgens Herman Brood, van en voor iedereen. Hij omschreef zijn werk als ‘souvenirs’. Hij werkte altijd figuratief en persoonlijk. Zijn droom was een Brood aan elke muur…Grijp uw kans en kom: Dichtbij, Herman Brood
header Brood!

.

Volg ons op facebook en twitter